Wilt u ook een privé hockeyveld in de tuin?

Nobel Grass is de specialist op het gebied van privé hockeyvelden in de tuin. We hebben inmiddels ruim 15 jaar ervaring en vele 100-den projecten succesvol gerealiseerd bij onze klanten in Nederland, België, UK en Spanje.

Hieronder volgt algemene informatie over ons privé hockeyveld concept met leuke filmpjes, foto's, impressies e.d. Ons advies is om eerst deze webpagina door te nemen en daarna, voor uitgebreide informatie over een hockeyveld thuis, onze speciaal ontwikkelde website te bezoeken: https://www.privehockeyveld.nl/

Of bekijk onderstaande brochure privé hockeyvelden 2024 met daarin uitgebreide informatie over de aanleg van een professioneel hockeyveld bij u in de tuin.

Brochure Privehockeyveld Nl 2023
PDF – 4,6 MB 113 downloads

Bekijk onze youtube filmpjes hieronder. Rechts is een filmpje over een opening te Bosch en Duin door onze ambassadeurs Valentin Verga en Robbert Kemperman. En links betreft een algemeen promotiefilmpje over ons concept en de Missie en Visie van Nobel Grass.

Enkele filmpjes over de aanleg van een privé hockeyveld / hockeyveld thuis:

Kunstgras soorten:

Binnen de hockeywereld onderscheiden we 3 soorten kunstgras, te weten: een zandveld, een semi-zand-semi-waterveld en een waterveld. We zullen hieronder puntsgewijs de eigenschappen en voor- en nadelen voor u op een rijtje zetten:

- Kunstgras hockey zandveld: een zandveld betreft een kunstgras mat met een vrij open structuur. De openingen tussen het garen wordt feitelijk afgevuld met kwartszand zodat een stabiele basis ontstaat. Er gaat zo'n 25 kg per m2 kwartszand in de mat. Een zandveld is een relatief goedkoop product en tevens duurzaam. U zult dit vaak tegenkomen op de bijvelden van de hockeyclubs. Voor privé hockeyveld toepassingen wordt dit product nauwelijks gebruikt omdat het speelcomfort relatief laag ligt en het product relatief veel onderhoud vergt. Hier rechts naast ziet u een voorbeeld van een zandveld:

- Kunstgras hockey semi-zand-semi-waterveld: een semi-zand-semi-waterveld betreft een kunstgras mat met een dichtere / compactere structuur dan een zandveld. Ook deze kunstgras mat wordt gevuld met kwartszand maar dan voor ongeveer de helft van de totale hoogte dat circa 10-15 kg per m2 betreft, afhankelijk van de kunstgras soort. Het kwartszand zakt naar beneden (enkele dagen / weken na installatie) en blijft daar zodat u feitelijk op de kunstgras vezels speelt wat een hoger speelcomfort geeft dan spelen op een zandveld. Voor privé hockeyveld toepassingen in de tuin, wordt dit product regelmatig gebruikt omdat het speelcomfort goed is en het onderhoud goed te doen is (advies is 2 x per jaar inspuiten met mosdoder en met borstelmachine of harde bezem reinigen en bijzanden waar nodig). Hier rechts naast ziet u een voorbeeld van een semi-zand-semi-waterveld:

- Kunstgras hockey waterveld: een kunstgras hockey waterveld betreft een kunstgras mat met een zeer hoge dichtheid (nog veel hoger dan een semi-zand-semi-waterveld). Deze kunstgras mat wordt niet gevuld met kwartszand zodat u enkel op de kunstgrasvezels speelt en geen kwartszand mee naar binnen kunt nemen in uw huis. Deze kunstgras mat heeft het hoogst mogelijke speelcomfort van alle hockey kunstgras soorten en het onderhoud is het laagst dat mogelijk is (advies is 1 x per jaar inspuiten met mosdoder en met borstelmachine of harde bezem reinigen). Dit product is feitelijk het neusje van de zalm op hockey gebied waardoor in 9 van de 10 gevallen voor dit type kunstgras wordt gekozen voor privé hockeyveld toepassingen. Hier rechts naast ziet u een voorbeeld van een kunstgras hockey waterveld product:

Mini hockeydoelen:

Als u voornemens bent om een privé hockeyveld aan te laten leggen in uw tuin, dan zijn onze mini hockeydoelen "onmisbaar". We hebben een 4-tal mini hockeydoelen ontwikkeld die allen standaard uitgevoerd worden in zwart gepoedercoat aluminium met kantplank en zwart fijnmazig net. Dit zijn de modellen (u kunt ze overigens ook los bestellen via onze website privehockeyveld.nl: https://www.privehockeyveld.nl/hockey-doelen):

De eerlijkheid gebied te zeggen dat een kantplank in een hockeydoel weliswaar een erg leuk speels effect geeft maar we moeten daarbij ook de kanttekening plaatsen dat de inslag van de hockeybal tegen de kantplank, een behoorlijk lawaai veroorzaakt. We hebben daardoor een dempend voorzetschot ontwikkeld van 29 mm dik voor de achterzijde en 19 mm dik voor de zijkanten. Deze voorzet schotten reduceren het geluid bij inslag van de bal met zo'n 75%. Deze zijn tevens te bestellen op onze website van privé hockeyveld: https://www.privehockeyveld.nl/hockey-doelen:

Rubberen strips:

Nobel Grass heeft enkele jaren geleden een aantal rubber profielen ontwikkeld t.b.v. de betonbanden die gebruikt worden bij de aanleg van een hockeyveldje bij u in de tuin. We hebben rubberen strips van 6 cm breed x 15 cm hoog en van 10 cm breed x 20 cm hoog die de bovenzijde van de betonbanden afdekken en de binnenzijde van de betonbanden afdekken Het voordeel van de rubberen strips is 3-ledig: allereerst bevordert het de veiligheid van uw spelende kinderen (de randen van de betonbanden zijn nogal scherp) en tevens geven de strips een geluiddempende werking bij inslag van de bal en tot slot zorgen de rubberen strips voor een fraaie afwerking van de kantopsluiting. Hiernaast ziet u een afbeelding van het product verwerkt in een project. u kunt de strips bestellen via onze website privé hockeyveld: https://www.privehockeyveld.nl/rubber-strips (P.s. er geldt een minimale bestelwaarde en we verkopen de strips enkel in combinatie met doelen en het kunstgras met eventueel een shockpad voor onder het kunstgras).

Verder heeft Nobel Grass nog vele andere opties ontwikkeld die uw privé hockeyveld in de tuin verder kunnen professionaliseren en opleuken. Zo kunnen we maatwerk ballenvangers en hekwerk aanbieden, verlichting voor uw veld, een in hoogte verstelbare netconstructie waar u zowel tennis, badminton en volleybal kunt spelen en nog veel meer opties. We willen u graag verwijzen naar onze speciaal ontwikkelde website voor additionele informatie: https://www.privehockeyveld.nl

Algemene informatie over een privé hockeyveld / hockeyveld thuis

Hieronder volgt een opsomming van de meest gestelde vragen van klanten die voornemens zijn een hockeyveld in de tuin te laten aanleggen.

Vraag: hoe zit het met de onderbouw / ondergrond en voorbereidende werkzaamheden?

Antwoord: het is van groot belang dat de onderbouw van een hockeyveld / speelveld hard en vlak is en dat de afwatering goed verzorgt is. Meestal wordt gekozen voor een lava onderbouw van circa 10-12 cm dik. Het grote voordeel van een lava onderbouw is dat deze hard gemaakt kan worden omdat de grondstof goed verdicht. Lava heeft, naast een goede verdichting, toch een zeer goede afwatering capaciteit (lava neemt namelijk water op en laat het goed door). Een standaard menggranulaat- of betongranulaatbedding kan ook een optie zijn (en is ook een goedkopere optie) maar de afwatering is dan minder goed (zeker op langere termijn) en tevens ligt er een soort afvalproduct in uw tuin dat inert is. Dit betekent dat hier niets meer op groeit. Mocht het veld in de toekomst weer verwijderd moeten worden, en het perceel wordt weer gebruikt voor een gazon, dan moet alles eruit worden. Gebruikt u lava, dan kan dit prima blijven liggen. Lava is een natuurvriendelijke grondstof die erg vruchtbaar is voor b.v. een nieuw gazon. We merken overigens dat onze klanten (zo goed als) altijd kiezen voor een lava onderbouw. Op bovenstaande YouTube filmpjes wordt ook nader uiteengezet hoe de voorbereidingen in zijn werk gaan.

 

Vraag: wordt het veld verdiept gelegd en is een kantplank systeem / opsluiting nodig?

Antwoord: meestal kiest de klant ervoor om het veld verdiept aan te laten leggen (en laatste jaren zien we een trend dat het veld zelfs extra verdiept wordt aangelegd met extra hoge betonbanden). Dus dat het speelveld, lager ligt dan het omringende maaiveld. Wel dient het veld opgesloten te worden met een kantplank systeem of andere soort opsluiting. Het voordeel spreekt voor zich. De bal blijft namelijk beter in het spel op deze manier. Als er geen gebruik wordt gemaakt van de opstaande randen, zal de bal sneller wegrollen. We raden dus altijd aan om een soortgelijk systeem te gebruiken. Zo goed als altijd kiezen klanten voor een soort "bak" vervaardigd uit betonbanden, waarin het kunstgras geplaatst wordt. U kunt ook gebruik maken van een houten kantplank systeem. Het voordeel van een betonnen band is dat deze minder herrie maakt als de bal er tegenaan komt. Tevens zal beton niet kromtrekken en hout doet dat zo goed als altijd, wel. We hebben ook rubber producten ontwikkeld voor over de betonbanden te plaatsen. De reden is dat de betonbanden hard en redelijk scherp zijn. Door de betonbanden af te schermen met het rubber, wordt de veiligheid vergroot. Een ander bijkomend voordeel is dat de betonnen opsluiting fraaier is afgewerkt met het rubber en tevens zorgt het rubber voor een geluiddempende werking bij inslag van de bal. We hebben rubberen strips ontwikkeld voor betonbanden van 10 cm breed en 6 cm breed.


Vraag: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Antwoord: er zijn grofweg 3 soorten hockey kunstgras velden te onderscheiden. Deze zijn: volledig ingezande kunstgras hockey velden, semi zand semi water kunstgras hockey velden en tot slot de volledige watervelden. Voor toepassingen in de particulieren sector, adviseren wij van Nobel Grass om een volledig waterveld te nemen (type Nobel Grass Hockey) of een semi zand semi water kunstgras hockey mat. De reden is dat dit soort kunstgras velden relatief weinig onderhoud nodig hebben (u hoeft het veld enkel schoon te houden in geval van een waterveld en een semi zand semi water veld heeft wel wat onderhoud nodig en het kan voorkomen dat er bijgezand moet worden naar verloop van tijd). Het grote nadeel van een zand-ingestrooid kunstgras hockey veld is dat deze meer onderhoud nodig heeft. Dit onderhoud houdt in dat het veld met regelmaat moet worden opgeborsteld (bij voorkeur met een borstelmachine) en moet worden bijgezand. Tevens blijft het zand aan uw zolen plakken en gaat het in uw sokken zitten waardoor u het zand mee naar binnen loopt. Een waterveld en semi zand kunstgras hockey veld heeft dit onderhoud minder nodig. Een waterveld is duurder dan een zand-ingestrooid veld. Vandaar dat u op sommige clubs de zand-ingestrooide velden zult tegenkomen. Bij een veld van zo'n 5.500 - 6.000 m2 kan de m2 prijs van groot belang zijn. De meeste privé hockeyvelden zijn niet groter dan 300 m2 waarbij de m2 wellicht minder van belang is en het beperkte onderhoud en het hoogst haalbare speelcomfort meestal de doorslag geeft. Onze klanten kiezen feitelijk nooit voor een zandveld en meestal voor een waterveld. 


Vraag: hoe zit het met de sierwaarde van het kunstgras?

Antwoord: wij van Nobel Grass krijgen met regelmaat de vraag van onze klanten of er sportkunstgras is dat ook natuurlijk oogt (professioneel sportkunstgras heeft weinig tot geen sierwaarde). Het antwoord dat we kunnen geven is: Ja. Nobel Grass heeft ook een kunstgras soort met sierwaarde die gebruikt kan worden voor een hockeytoepassing. Deze kunstgras soort is sterk en duurzaam en toch oogt deze mat natuurlijk. Het gaat om product Nobel Grass Premium 30. Dus als u een kunstgras veld zoekt waarop gesport kan worden en toch een mooie sierwaarde heeft, dan zijn daar ook mogelijkheden in. Wel moet gezegd worden dat een professionele sport kunstgras mat vele malen duurzamer is dan een kunstgras product zoals bovenstaande. Als de kunstgras mat intensief belast zal gaan worden, is toch het advies om een sport kunstgras mat te nemen en de relatief lage sierwaarde op de koop toe te nemen.


Vraag: wat kost een privé hockeyveld?

Antwoord: u kunt grofweg aanhouden dat de m2 prijs van een privé kunstgras hockeyveld tussen de 90-140 euro per m2 ligt (uitgaande van een hockeyveld vanaf 30 m2). De exacte kosten zijn afhankelijk van het type kunstgras dat gekozen wordt, de grootte van het kunstgras veld en de bereikbaarheid van het veld i.v.m. het grondwerk (kunnen er machines bijkomen of moet alles met de hand worden verzet). Deze prijs van 90-140 euro gaat uit van een totaalprijs inclusief grondwerk met een lava onderbouw, kantplanksysteem, levering en installatie kunstgras (waterveld type Nobel Grass Hockey). Er zijn uiteraard ook mogelijkheden om de prijs te drukken door bijvoorbeeld een gedeelte van het grondwerk zelf te doen (zoals uitgraven graszoden / zwarte grond en afvoeren van graszoden / zwarte grond) of een goedkopere kunstgras te nemen. Meestal kiest de klant er ook voor om bijvoorbeeld mini hockeydoelen erbij aan te schaffen en ballenvangers. Dat zal de prijs logischerwijs iets opdrijven.


Vraag: levert Nobel Grass ook toebehoren en accessoires?

Antwoord: jazeker! Nobel Grass heeft de afgelopen 15 jaar diverse producten ontwikkeld voor deze specifieke kunstgras privé hockey- speelvelden. Zo kan Nobel Grass, naast het leveren en installeren van het kunstgras en onderbouw, de volgende accessoires en toebehoren leveren voor u: (voor uitgebreide info en prijzen kijk op: https://www.privehockeyveld.nl).

Zo heeft Nobel Grass een eigen lijn mini hockey doelen / hockey goals ontwikkeld. Klikt op deze link voor additionele informatie: https://www.privehockeyveld.nl/hockey-doelen.

Maatwerk ballenvangers: het doel van dit product spreekt voor zich: de ballenvanger houdt de bal tegen zodat deze in het spel blijft. Dit voorkomt ongelukken en tevens bevordert de ballenvanger het speelplezier). Een ballenvanger bestaat uit een (meestal) zwart stalen frame met staanders, bovenbuis en onderbuis en in het frame wordt een industrieel fijnmazig net gespannen. Klik op deze link voor additionele informatie: https://www.privehockeyveld.nl/ballenvangers.

Rubberen strips voor op de betonbanden: als we een privé hockeyveld aanleggen, maken we meestal gebruik van betonbanden die rondom het perceel worden gesteld. De bovenkant van de betonband is hard en kan scherp zijn. Door een dikke rubberen strip te fixeren op deze betonbanden, wordt de veiligheid van uw spelende kinderen bevordert. Tevens heeft dit rubber een chique afwerking. En de strips zijn zo ontwikkeld dat ook de binnenzijde van de betonbanden worden bedekt wat het geluid van de bal bij inslag ook dempt. Klik op deze link voor additionele informatie: https://www.privehockeyveld.nl/rubber-strips.

Is er ook verlichting mogelijk rondom ons veldje? Jazeker, Nobel Grass heeft recent een professioneel systeem ontwikkeld aangaande sportveld verlichting voor de particulieren sector. Sportveldverlichting is uiteraard een bestaand product maar als men gaat zoeken, komt men uitsluitend professionele installaties tegen. Dit kost enkele 10.000-den euro's en is wat ons betreft geen optie voor privé hockeyvelden. We hebben daarom een betaalbaar alternatief ontwikkeld dat toch professioneel is. Vraag naar de mogelijkheden. Om u alvast een idee te geven qua kosten: We kunnen de verlichting in 1 dag realiseren bij u thuis (mits stroomvoorziening aanwezig is). De richtprijzen voor deze professionele verlichting zijn als volgt (exclusief aanleggen stroomvoorziening bij veld*): 2 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 30 m2) incl. montage a 2.400 euro incl. 21% btw. 3 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 100 m2) incl. montage a 3.300 euro incl. 21% btw. 4 Ledlampen inclusief mast (max 6 meter hoog, voor velden vanaf bv 180 m2) incl. montage a 4.000 euro incl. 21% btw. Zie link voor meer info en prijzen: https://www.privehockeyveld.nl/verlichting.

* Stelpost voor aanleggen stroomvoorziening a 500-600 euro.

Maatwerk belijning: Nobel Grass kan elke gewenste belijning aanbrengen op uw veld. Voor de volledigheid: hoe doen we dit? We snijden in principe een strookje groen weg en verlijmen een witte strook terug in het veld (de belijning wordt er dus niet op gespoten of iets dergelijks). We kunnen bijvoorbeeld de volgende belijning voor u maken: doellijnen, middenlijnen, strafbal strippen, halve cirkels, officiële kop-cirkels, zijlijnen e.a.

Verder behoren nog allerlei andere sport technische toebehoren tot de mogelijkheden zoals volleybal systemen, tennis systemen, basketbalsystemen e.a. Wat momenteel helemaal hot is, is het laten plaatsen van een "op hoogte verstelbaar net". Dit systeem betreft: 2 aluminium palen (die in grondkokers geplaatst worden en ook weer weg te nemen zijn). Tussen de palen wordt een net geplaatst welke in de hoogte versteld kan worden zodat tennis, badminton en volleybal mogelijk zijn. Dit systeem kan eenvoudig weggenomen en teruggeplaatst worden. Dit systeem is een erg leuke aanvulling op uw veld (meerprijs circa 1.850 euro incl. installatie). Zie link voor meer info en prijzen: https://www.privehockeyveld.nl/volleybal-en-tennis.