Nobel Grass heeft ervaren grondwerkers en installateurs in dienst als het gaat over de aanleg van een kunstgras veld. Wij kunnen zowel de voorbereidende grondwerkzaamheden als de installatie van het kunstgras voor u uit handen nemen.

Zie hieronder een YouTube filmpje over "aanleggen kunstgras veld":

Zelf kunstgras aanleggen of uitbesteden?

We krijgen met regelmaat de vraag van de klant of het goed te doen is om het kunstgras zelf aan te leggen. Het antwoord hangt van een aantal factoren af. Als eerste vereist het aanleggen van een kunstgras veld een bepaalde handigheid. Bent u een succesvol doe-het-zelver, dan zou u kunnen overwegen om het kunstgras zelf te leggen.

Bent u geen succesvol doe-het-zelver? Dan raden wij u aan het leggen van het kunstgras uit te besteden aan een lokale hovenier / installateur of aan ons. De kosten van deze klus hangt af van de grootte van het kunstgras veld, de complexiteit van het kunstgras veld (zitten er obstakels in zoals een trampoline of boom e.d.) en de afstand van uw woonplaats tot onze basis te Oss. Vraag onze specialisten naar de kosten via telefoon 085-0250 133 of via e-mail: info@nobelgrass.nl. Hieronder volgen richtprijzen aangaande aanleg van uw kunstgras veld. Deze prijzen, gelden niet voor kunstgras producten met kortingen, we tellen dan een toeslag op de werkzaamheden. Verder gaan onderstaande prijzen uit van recht toe recht aan percelen die goed bereikbaar zijn met machines en binnen 20 km van onze basis liggen):

Uitgaande van een 100% leg-klare onderbouw (dus de klant heeft zelf het perceel afgegraven en de graszoden / zwarte grond afgevoerd (excl. containerkosten), het perceel opgehoogd met ophoogzand / straatzand, het zandbed aangetrild en uitgevlakt en zorg gedragen voor de kant-opsluiting). Nobel Grass draagt zorg voor: het aanbrengen van valdemping / drainageplaten of een drukverdelend doek (advies is om valdemping / drainageplaten aan te laten leggen), aanleggen van het kunstgras en het verlijmen van de naden (indien nodig), fixeren kunstgras en inzanden kunstgras en inborstelen van het kwartszand, afvoeren van restafval. De prijs zijn als volgt:

0-30 m2 a 450 euro incl. 21% btw

30-60 m2 a 15,00 euro per m2 incl. 21% btw

vanaf 60 m2 op aanvraag

 

Uitgaande van een opgesloten perceel gevuld met ophoogzand / straatzand  (dus de klant heeft zelf het perceel afgegraven en de graszoden / zwarte grond afgevoerd, het perceel opgehoogd met ophoogzand / straatzand en zorg gedragen voor de kantopsluiting). Nobel Grass draagt zorg voor: aantrillen en uitvlakken zandbed, het aanbrengen van valdemping / drainageplaten of een drukverdelend doek (advies is om valdemping / drainageplaten aan te laten leggen), aanleggen van het kunstgras en het verlijmen van de naden (indien nodig), fixeren kunstgras en inzanden kunstgras en inborstelen van het kwartszand, afvoeren van restafval. De prijs zijn als volgt:

0-30 m2 a 600 euro incl. 21% btw

30-60 m2 a 20,00 euro per m2 incl. 21% btw

vanaf 60 m2 op aanvraag

 

Nobel Grass neemt aanleg geheel uit handen (dus Nobel Grass draagt zorg voor: afgraven perceel en de graszoden / zwarte grond afvoeren*, het perceel ophogen met ophoogzand / straatzand, aantrillen en uitvlakken zandbed, het aanbrengen van valdemping / drainageplaten of een drukverdelend doek (advies is om valdemping / drainageplaten aan te laten leggen), aanleggen van het kunstgras en het verlijmen van de naden (indien nodig), fixeren kunstgras en inzanden kunstgras en inborstelen van het kwartszand, afvoeren van restafval (eventueel plaatsen van kant-opsluiting op aanvraag). De prijs zijn als volgt:

0-30 m2 a 900 euro incl. 21% btw

30-60 m2 a 30,00 euro per m2 incl. 21% btw

vanaf 60 m2 op aanvraag

 

* Vanwege de nieuwe wetgeving zijn wij genoodzaakt om extra kosten door te berekenen voor het afvoeren van de overtollige graszoden en zwarte grond. De additionele kosten hangen af van de hoeveelheid in m3. Dit zal bij een offerte separaat vermeld worden.